miercuri, 7 aprilie 2010

Coronita cu ciocolata(mediu)

Cantitati;6 oua,150 g zahar,120 g de faina,un praf de copt,un praf de sare,esenta de rom,250 g crema de ciocolata,2 linguri cu seminte de mac,150 g stafide,zahar pudra vanilat,unt pentru uns forma
Preparare;
Se bat albusurile cu un praf de sare,apoi se incorporeaza si galbenusurile zdrobite,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Se unge o forma cu inel reglabil,apoi se toarna jumatate din cantitatea de aluat,se toarna pe mijloc ciocolata inmuiata in bain marin,se presara si jumatate din stafidele inmuiate in esenta ,apoi se toarna si cealalta jumatate de aluat, amestecata cu semintele de mac si se presara si restul stafidelor si se da la copt in cuptorul preincalzit,cca 20 de minute.Primele 5 minute se da focul la iute,apoi se regleaza temperatura potrivita si se la sa sa se coaca uniform.Se scoate prajitura din forma pe un platou,apoi se presara zaharul vanilat deasupra.Se lasa sa se raceasca si se serveste portionata in felii potrivite
                                         Pofta buna!
 Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: