Drob de pui

Timp gătire    1 h 20 min
Complexitate    medie

Ingrediente

1 kg ficatei de pui
 1 tavita inimi si pipote de pui
1 piept de pui
1 leg. ceapa verde
 1 ceapa si jumatate rosie
1 leg. usturoi verde
1 ceasca orez
1 morcov
 1 pastarnac
1, 1/2 leg. patrunjel
 marar uscat
8 oua crude
unt
1 ou si o lg faina pt crusta de deasupra

Mod de preparare

Am pus ficatul sa fiarba inabusit in 2 linguri de ulei.
Am pus si pipotele si inimile, pieptul, morcovul, pastarnacul la fiert.
Am pus si orezul la fiert (dar nu l-am mai tras in poza).
Am spalat si toacat foarte marunt ceapa, usturoiul si verdeata.
Dupa ce a fiert ficatul l-am mixat apoi l-am amestecat cu ceapa,usturoiul, verdeata, 6 oua crude si sare dupa gust.
Am impartit compozitia in 2 si una am amestecat-o cu piepul mixat, morcovul dat pe razatoarea mica, un ou si jumatate din orezul fiert iar cealalta jumatate cu pastarnacul, restul de orez, un ou si pipotele cu inimi mixate.
Am uns tava cu unt am pus o parte din prima compozitie (cu piept)facand un sant pe mijloc, loc in care am pus cealalta compozitie (cu pipote), apoi am pus iar pima compozitie, am nivelat, am pus oul batut cu faina si am presurat deasupra verdeturi uscate.
Am dat la cuptor la foc moderat pana s-a rumenit.
Am pregatit tava ca de sarbatoare (cu salata verde si ridichi) si am asezat drobul.
Trimisa Ivan Marioara