miercuri, 7 aprilie 2010

Fougasse cu ceapa rosie,rosii cherry si seminte

(laborios,cca 6 portii)
Cantitati;500g faina alba,un plic de drojdie uscata,o lingurita rasa de sare,o lingurita de zahar,300 ml apa calda,2 linguri de ulei de masline,un praf de condimente(busuioc,coriandru,
cimbrisor,maghiran),un ou pentru uns,un praf de sare grunjoasa
Cantitati umplutura;2 cepe rosii,taiate felii subtiri,o lingura de ulei de masline,50 g miez de seminte de floarea soarelui,10 rosioare cherry,cateva fire de rozmarin(eu nu am avut si am pus cateva fire de marar verde).
Preparare;
1.Se framanta un aluat elastic din apa calduta in care am dizolvat satrea ,drojdia,zaharul si uleiul de masline,care se acopera cu un prosopel de bumbac si se lasa la loc calduros,cca 40-50 minute,sa creasca.
2.Intre timp ceapa feliata subtire se caleste putin,pana se inmoaie ,in uleiul de masline,se presara si un praf de condimente,un praf de sare si mararul taiat fin.Se da la racit.
3.Aluatul crescut se modeleaza sub forma de dreptunghi,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei,se cresteaza pe diagonala,de la un cap la celalalt,fara a taia marginea,apoi se cresteaza dungi oblice pe fiecare parte a diagonalei,ca nervurile unei frunze.Se desface usor aluatul pe lungimea nervurilor,iar in lacasul format se introduce ceapa rosie calita,apoi se orneaza cu rosioare cherry si se da la cuptor pana se rumeneste usor.Se scoate tavita se unge cu oul batut bine deasupra,se presara sarea grunjoasa si miezul de seminte si se mai da putin l;a cuptor sa se rumeneasca frumos.Dupa ce s-a copt painica se scoate din tavita si se infasoara intr-un prosopel de bumbac,sa se abureasca si sa ramana pufoasa

Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: