Friptura de miel cu vin

(mediu,cca 6 portii)
Ingrediente;pulpa de miel,250 g vin alb sec,condiment friptura de miel,o legatura de usturoi verde,50 ml ulei de masline,o capatana mica de usturoi,2 foi de dafin,cateva cuisoare,un praf de piper macinat,un praf de sare,daca mai este necesar
Preparare;
Pulpa de miel(eu am facut doua pulpe,una de spate si cea de fata)se spala bine,se curata de pielita spumoasa,apoi se taie in bucati potrivite,fara a se desprinde in partea de jos ,se maseaza carnea cu putin ulei de masline,cu condimentele de friptura,apoi se inteapa muschiul din loc in loc cu un cutin si impanam carnea cu catei de usturoi(taiati in doua, pe lung),se infig si cateva cuisoare,apoi se aseaza intr-o tavita stransa in care am pus o lingura de ulei de masline,se stropeste cu vinul alb ,foile de dafin,se mai presara piper si se da la rece ,la marinat ,cateva ore,de seara pana a doua zi.Se da friptura la cuptor,la foc potrivit,sa se rumeneasca frumos,udand din cand in cand cu zeama din tavita,pana se inmoaie carnea .Cand friptura este ap-roape gata,presaram deasupra si pe langa ea ,usturoi verde ,taiat marunt.Se serveste fierbinte alturi de diferite garnituri sau simpla cu ceva acritura.
                             
        Pofta buna!
 Trimisa de Ursan Anisoara