Impletita cu seminte

Impletita cu seminte(mediu)
Cantitati;250 g iaurt, cca 400 g faina ,un ou,sare,15 g drojdie proaspata,100 g seminte de floarea soarelui,putin unt sau amrgarina pentru uns
 pentru deasupra;un ou batut,seminte de flaorea soarelui,mac si susan
preparare;
Se amesteca iaurtul cu oul batut,apoi se dizolva (in iaurt) drojdia si un praf de sare,se adauga faina si se framantam un aluat elastic in care incorporam si semintele de floarea soarelui,oprind cateva pentru a presara deasupra.Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa la cald sa creasca ,cateva minute(cca 20)Dupa ce a crescut aluatul se imparte in trei bucati egale,pe care le rulam si le impletim.Impletitura se aseaza intr-o tavita unsa cu unt,apoi se da la copt ,la foc potrivit pana se rumeneste usor,se scoate si se unge bine cu uol batut,apoi se presara deasupra semintele si se baga din nou la cuptor cateva minute ,pana se rumeneste frumos.
Se scoate impletitura din cuptor si se infasoara intr-un prosopel de bumbac,sa se abureasca .Este foarte buna calda dar si rece.
Pofta buna!
  Trimisa deUrsan Anisoara