Inimioare cu jeleu

(laborios,cca 8 buc)
Cantitati;
Un pachet aluat foitaj,100 g zahar pudra,3 linguri de pesmet alb,250 g branzica proaspata de vaci,150 g stafide,o esenta de vanilie,un compot din struguri negri(rosii),o folie potrivita de aluminiu,cateva scobitori din bambus bambus
Preparare;
Din folia de aluminiu ,rasucita bine se fac niste inimioare in care infigem scobitori, usor distantate intre ele  Aluatul dezghetat la temperatura camerei,se intinde pe masa de lucru,apoi decupam din el, inimioare la marimea tiparului din folie,care vor fi baza prajiturilor si cateva fasii subtiri,care vor fi lateralul prajiturilor
Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul pudra,esenta ,stafidele(inmuiate inainte in putina apa calda ca sa se umfle) si pesmetul alb.
Printre scobitorile infipte in imimioarele de aluminiu,se trec cu grija,fasiile subtiri de foitaj,la fel ca impletitura unui cosulet.Odata facuta aceasta operatiune,se umplu cosuletele obtinute cu amestecul de branza de vaci,presand usor cu lingurita,apoi se decoreaza cu boabele de struguri, scurse de zeama de compot si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la copt ,in cuptorul incins foarte bine,cca 15-20 de minute,la foc mai iute.Dupa ce s-au copt ,se lasa cateva minute sa se raceasca bine,apoi se scot cu grija scobitorile si mulajul din folie al inimioarelor
Un plic de jelle-tort se dizolva in zeama de compot ramasa,apoi se pune pe foc ca 1-2 minute ,amestecandu-se continuu,pana se ingroasa usor.Se toarna deasupra inmioarelor si se lasa cateva minute sa se inchege.Restul de jeleu se varsa pe o farfurie si se da la rece sa se  intareasca ,apoi se decupeaza din el forme de inimioare cu care se va decora platoul pe care asezam prajiturelele.Se servesc dupa ce s-au racit bine.
                             
                    Pofta buna!
Cateva sfaturi;
-Inainte de a taia aluatul,il mai tinem cateva minute la congelator(pentru a se intari putin,nu congela)
-inainte de a impleti aluatul pe scobitori,ne dam cu putin ulei pe maini,pentru a nu se lipi de degete
-trebuie sa lucram rapid pentru a nu se inmuia aluatul de la caldura
-scobitorile se scot cand prajitura este inca calda,dupa ce s-a racit riscam sa rupem aluatul copt
 
Trimisa de Ursan Anisoara