Legume cu branza Brie

(mediu,cca 8 portii)
Cantitati;600 g cartofi,,2-3 rosii mari si nu foarte coapte,un dovlecel potrivit,200 g branza Brie,2-3 ardei grasi verzi,100 g masline negre feliate,o lingura de smantana,2 oua,cateva fire de marar verde,50 ml ulei de masline,un praf de sare,un praf de piper cu gust de lamaie,un praf de busuioc uscat si maruntit,o lingura de unt,cateva frunze de busuioc pentru decor
Preparare;
1.Cartofii se fierb  cu tot cu coaja in apa cu sare,timp de 20 minute,apoi se curata de coaja si se taie rondele potrivit de groase,dovleceii se curata si spala apoi se feliaza(se taie rondele groase de cca 0,5 cm) si se prajesc putin ,in ulei incins,ardeii se spala,se sterg si se taie in rondele subtirir,la fel si rosiile se taie rondele (dupa ce s-au oparit si curatat de pielita),branza Brie se feliaza si ea.
2.Se unge o tava cu unt si se pun alternativ,rondele de cartofi,rosii,ardei,dovlecei si felii de branza Brie,se stropeste deasupra cu ulei de masline ,se da un praf de sare,busuioc uscat si se baga in cuptor cateva minute,cca 10-15,cat sa se rumeneasca usor,apoi se scoate tava si deasupra se toarna cele 2 oua batute cu un praf de sare ,lingura de smantana si mararul verde, tocat fin si se presara feliile de masline negre si se mai da la cuptor cca 5 minute sa se gratineze uniform,apoi se decoreaza cu frunze de busuioc.Se lasa putin la racit apoi se taie portii potrivite,ce se vor servi atat calde cat si reci,alaturi de salate de sezon sau masline.
                             
                                                  Pofta buna!
Sfaturi;
-Intre rondelele de legume se pot baga felii subtiri de kaizer,care vor da o aroma deosebita preparatului
-se poate inlocui branza dupa preferinta,se poate folosi branza mozzarela
-in loc de sare se poate condimenta cu delikat
 Trimisa de Ursan Anisoara