miercuri, 7 aprilie 2010

Piftie ( racitura) de porc

Timp de preparare:
7 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1/2 cap de porc
un rasol
1 morcov
o ceapa
cativa catei de usturoi
foaie de dafin
sare,piper
Aceasta racitura,(de porc) o facem numai de Anul nou.

Mod de preparare: Curat si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa dau la fiert. Dupa ce da cateva clocote,schimb apa,care trebuie sa acopere carnea cam cu o palma. Cand incepe sa fiarba,dau la foc foarte mic, spumuiesc si adaug ceapa, morcovul, boabe de piper, foi de dafin, 3-4 catei de usturoi in foaie si las sa fiarba la foc foarte mic.Incerc dupa cateva ore o lingura de supa pusa la rece. Daca se incheaga, scot carnea,o dezosesc si o aranjez pe platouri.Las supa sa se raceasca, strang grasimea, condimentez cu piper, sare si usturoi pisat dupa gust.Strecor,torn supa peste carne.Las la rece.Noi servim stropita cu otet,cu mamaliga. Piftia se poate aseza in vase mici si o rasturnam inainte de a servi.
 
Trimisa de Lupu Mariana

Niciun comentariu: