PIZZA ,,RUSTICA"

(mediu,cca 8 portii)
Inrediente;
pentru aluat;cca 800g faina,15g drojdie proaspata,un praf de sare,250ml apa calduta
umplutura;250g salam mai slab,100g caizer,100g muschi afumat,200g branza oaie,100g cascaval,300g ciuperci,cateva masline,2-3 rosii,2ardei grasi,4oua
sosul;3linguri de pasta de tomate diluata cu putina apa, amestecata cu un praf de piper si o lingurita de condimente pentru pizza
PREPARARE;Din apa calduta in care am diluat sarea si drojdia proaspata si faina,framantam un aluat potrivit de tare si elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam sa se odihnesca cateva minute.Intre timp pregatim umplutura;feliem salamul,taiem bucatele subtiri caizerul,la fel si muschiuletul,radem branza prin razatoare, feliem ciupercutele,rosiile,ardeii si maslinele.
Ungem cu putin ulei tavile in care coacem,apoi facem din aluatul crescut(le intindem cu un sucitor) blaturile de pizza,pe care le punem in tavi,peste ele intindem un strat de sos,apoi presaram ceasupra branza rasa,asezam mezelul pe toata suprafata,pesaram feliutele de ciuperci,rosii,ardei si masline,turnam in fir subtire si ou batut si radem cascaval apoi dam la copt,la foc potrivit,cca20 minute. Se feliaza si se servesc cu sos sau simple.
                     
                                POFTA-BUNA!