miercuri, 7 aprilie 2010

Regina Primaverii

Ingrediente blat;5 oua,125 g zahar,2 linguri ulei,5 linguri rase faina,esenta de vanilie,un praf de sare,doua linguri de crema tartinabila de ciocolata
crema;250 g branzica proaspata de vaci(crema),2oo g frisca proaspata din smantana,125 g zahar pudra,250 g capsuni coapte, 100 g ciocolata rasa(eu am folosit ciocolata de menaj cu lapte)un plic de gelatina,2 pliculete zahar vanilat
ornare;10 capsuni,250 g frisca proaspata
Preparare;
1.Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi se adauga zaharul turnat ploaie,galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul,esenta si faina ,amestecand usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Se unge o tava cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt,se toarna aluatul,deasupra cu ajutoorul unui pos trasam linii din crema de ciocolata care mai apoi leintindem pe toata suprafata cu ajutorul unei furculite sau a unei scobitori si se coace cca 20 min. la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.
2. Intre timp pregatim crema amestecand frisca cu zaharul pudra,zaharul vanilat,crema de branza de vaci,si gelatina turnata in fir subtire dupa ce a fost topita la bain-marie(o dizolvam dupa instructiunile de pe plic),se amesteca usor apoi incorporam amestecand usor si capsunile taiate marunt si ciocolata razuita.
3.Blatul copt se despride de pe hartie,apoi se taie in doua jumatati egale.Prima jumatate se aseaza intr-o forma de dimensiunea ei si putin mai inalta(eu am folosit o forma reglabila dreptunghiulara),se unge cu crema de capsuni apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie,se preseaza usor pe toata suprafata si se da la frigider cel putin 2 ore sa se inchege,apoi se taie in patrate potrivite care se decoreaza cu frisca si jumatati de capsuni
                              
                           Pofta buna!

Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: