vineri, 9 aprilie 2010

Prajitura cu biscuiti si ciocolata


(medie,cca 12 portii)
Cantitati blat biscuiti;
300g biscuiti fragezi (dati la robot sau macinati),o esenta de rom,250g margarina pentru crema,150 g crema de ciocolata(finetti),150 g miez de nuca macinat,o lingura de cacao
Cantitati crema;150 g frisca proaspata(sau smantana grasa),250 g crema de branza de vaci grasa(eu folosesc Lacteea),2 pliculete de zahar vanilat,5 linguri de zahar pudra,2 bucati tableta ciocolata cu lapte ,de menaj,data prin razatoare,un plic de gelatina
pentru ornat;cativa biscuiti glazurati sau cu jeleu,cateva bombonele de ciocolata,150 g frisca cu ciocolata
Preparare;
1.Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca macinat si cu lingura de cacao apoi se toarna peste ei margarina topita in care am amestecat crema de ciocolata si se amesteca bine pana la o omogenizare perfecta
Acest amestec se toarna intr-o tava cu inel, reglabila ,dupa ce marginea a fost decorata cu biscuitii,apoi se preseaza bine cu o lingura,pentru a obtine un blat legat
2.Se amesteca bine frisca cu branzica ,cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se toarna gelatina ,in fir subtire,dupa ce a fost topita in apa rece si apoi la bain -marin(conform instructiunilor de pe plic).La sfarsit,dupa ce a fost omogenizat amestecul,se presara si fulgii de ciocolata(ciocolata de menaj data prin razatoare).Aceasta crema se toarna peste blatul de biscuiti si se da la frigider cateva ore(este bine sa se lase de seara pana adoua zi).Se slabeste forma si se scoate prajitura pe platou,apoi se decoreaza cu frisca cu ciocolata si bombonele

Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: