Prajitura de vis

Tipul retetei:  Desert
Numarul de portii: 6
Timpul de preparare: 20 Minut(e)
Timpul de gatire: 35 Minut(e)
Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:
Blat:
7 oua
7 linguri de zahar
2 linguri de cacao
150 gr. de faina
60 gr. de nuca macinata
1 praf de copt
CREMA:4 galbenusuri
30 gr de gelatina
150 gr de zahar praf
coaja de lamaie
2 plicuri de zahar vanilinat
150 gr de stafide
esenta de rom
500 gr de branza de vaci
100 gr de iaurt
125 ml de smanatana
6 linguri de capuccino
250 ml frisca
Glazura:
150 gr de ciocolata cu cafea
50 gr ciocolata alba(ornament)

Preparare:
Blatul:
Se separa ouale si se bat albusurile cu sare.Galbenusurile se bat cu zahar si se adauga faina ,praful de copt,cacao amestecate cu nuca macinata.Se incorporeaza cu atentie albusul.Compozitia se aseaza intr-o tava normala tapetata cu ulei si faina si se coace cca 20 min.Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua.
Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul praf si vanilinat si se adauga branza de vaci ,iaurtul,stafidele ,coaja de lamaie,esenta de rom,smantana si gelatina(dupa ce se dizolvat)se da la rece;cand incepe sa se raceasca,se adauga frisca batuta si cappucino.Se umple blatul cu crema.
Glazura:
Se topesc separat cele 2 feluri de ciocolata,in bain-marin.Se aseaza pe suprafata prajituri ciocolata cu cafea,se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se orneaza cu ciocolata alba
Trimisa de Riciu Ioana