miercuri, 7 aprilie 2010

Prajitura fluturas


(mediu,cca 8 portii)
Cantitati blat;5 oua ,15 linguri de zahar,15 linguri de lapte,15 linguri de ulei,15 linguri de faina,4 linguri de miez de nuca maruntit,un praf de copt,esenta vanilie
Cantitati crema;200 g margarina pentru crema,250g crema de ciocolata,2-3 pliculete zahar vanilat
Cantitati sirop;200 ml suc de portocale,o lingura de miere,
Ornare;300 g capsuni,3-4 kiwi,o portocala,200 g frisca proaspata din smantana
Preparare;
Se freaca bine ouale cu zahar pana se dizolva,apoi se toarna in fir subtire uleiul,laptele,esenta,
faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca macinat.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma tapeteta cu hartie de copt,cu diametrul de 23 cm si se da la copt,cca.20 de minute la foc potrivit,apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Blatul rece se taie pe orizontala in doua bucati(eu am taiat in 3 bucati),apoi in doua semiluni egale.Fiecare parte se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu mierea de albine apoi se ung cu un strat de crema de margarina amestecata bine cu crema de ciocolata si zaharul vanilat,se monteaza parte peste partesi se aseaza pe un platou plat,partea rotunda unita,astfel incat sa formam aripioarele unui fluturas
Se unge cu un strat subtire de crema de ciocolata apoi din feliutele subtiri de fructe(dupa ce le-am curatat de coaja si taiat feliute sau rondele)se decoreaza aripiarele fluturasului,iar marginile aripilor se brodeaza cu putina frisca pusa in spritul de ornat.
Se da la rece cateva ore,apoi se serveste taiat felii
                                                                           Pofta buna !
 
Trimisa de Ursan Anisoara
 

Niciun comentariu: