vineri, 9 aprilie 2010

Rulada din biscuiti,,Noapte si Zi"

(mediu,cca 15 buc)
Ingrediente;
250 g biscuiti pisati(dati la robot),200g unt,200 g crema tartinabila de ciocolata,esenta de rom,150 g miez de nuca maruntit
Crema;un plic de praf de budinca cu gust de cocos,350 ml lapte,5 linguri de zahar,50 g unt
Glazura;100 g ciocolata neagra de menaj,20 g unt
Ornat;100 g nuca de cocos deshidratata
Preparare;
1.Biscuitii macinati se amesteca cu untul top`it,cu crema de ciocolata,esenta de rom,miezul de nuca maruntit,pana se formeaza un amestec omogen.
2. se incalzeste laptele bine impreuna cu zaharul apoi se toarna peste praful de budinca,amestecandu-se continuu cu un tel,pe flacara mica a aragazului pana se ingroasa bine.Se da la o parte ,se lasa sa se racoreasca apoi se incorporeaza untul.
3.Amestecul din biscuiti se intinde intre doua folii de celofan ,cu ajutorul unui sucitor,pana obtinem o foaie dreptunghiulara cu o grosime uniforma de cca 0,5-1cm,peste care se intinde un strat de crema de cocos care trebuie sa fie calduta,apoi ajutandu-ne de celofan,rulam strans si lasam rulada obtinuta la rece macar o ora sa se intareasca(sau se da la congelator cca 20 minute)apoi se scoate si se glazureaza cu ciocolata de menaj topita(se da prin razatoare inainte de a o topi)si amestecata cu un cubulet mic de unt si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata.Se mai lasa la rece o ora apoi se taie feliute subtiri
                             
                  Pofta buna!
Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: