vineri, 9 aprilie 2010

Rulada ,,Veselie in culori"

Ingrediente;
Blat;500 g spanac congelat,o legatura de ceapa verde(eu am pus o ceapa rosie, de apa,4 oua,,o lingurita de condiment Delikat,un praf de piper,un praf de amestec de condimente(cimbrisor,maghiran,
busuioc,coriandru,foi de dafin),marar si patrunjel verde,3 linguri varfuite cu faina,
umplutura;12 bucati branza feliata topita,8 felii muschiulet sau alt mezel,dupa preferinta, 250 g branza topita afumata Camembert
ornat;100 g miez de nuca prajita si macinata,o feliuta de branza topita ,cateva rosii cherry

preparare;
1.Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine ,pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,apoi se da la copt ,cca 25 minute,la foc potrivit.
2.Blatul copt se desprinde de pe hartie,usor cat este cald,apoi se intoarce,tot pe hartie,cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert,pe care eu am intins-o cu un sucitor,intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului,apoi ajutandu-ne de hartia de copt,rulam strans,lasand rulada infasurata in hartie ,o dam cam o ara la frigider sa se intareasca.
3. Se scoate rulada racita,se topeste putin branza topita la microunde apoi cu lama unui cutit se intinde pe rulada in fasii late de 1 cm,pe diagonala apoi rapid(sa nu se raceasca branza topita) presaram miezul de nuca ,prajit si maruntit,presand cu degetele putin.Se taie felii subtiri si se decoreaza cu cateva rosioare Cherry.
                                                                               Pofta buna!

Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: