miercuri, 28 aprilie 2010

Savarine cu ciocolata

(mediu,12 buc)
Ingrediente;(12 bc)
8 oua ,8 linguri de zahar,8 linguri de pesmet alb,un praf de sare,un praf de copt,esenta,100 g miez de nuca macinat,100 g fulgi de ciocilata(ciocolata de menaj data prin razatoare),12 lingurite de coji de portocale confiate,cateva aschii de ciocolata,putin unt pentru forme,500 ml frisca lichida (de preferat frisca naturala din smantana)
Sirop;250 ml apa ,8 linguri de zahar ,esenta
Preparare;
1. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc apoi se adauga ,treptat si zaharul si se amesteca pana obtinem o bezea tare.Se incorporeaza in ea si galbenusurile zdrobite,esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt.In amestecul omogenizat adaugam si fulgii de ciocolata.
2.Se ung formele cu unt(eu am pus compozitia in forme de aluminiu)apoi se toarna compozitia in fiecare,se presara deasupra miez de nuca macinat si se da la copt cca.20 de minute,la inceput la foc iute,apoi la foc potrivit.
3.Peste prajiturile ferbinti se pune,deasupra lor ,cate o ligurita de coaja confiata apoi se insiropeaza cu sirop rece,se lasa sa se raceasca bine si se orneaza fiecare cu frisca .Deasupra se presara fulgi de ciocolata si se decoreaza cu aschii de ciocolata.Se servesc dupa ce au stat o ora la frigider
                             
                   Pofta buna!
Trimisa de Ursan Anisoara

Un comentariu:

cirmicica spunea...

este o prajitura de nota 10,succes mai departe...