vineri, 9 aprilie 2010

Tarta impletita

Ingrediente aluat;200g unt sau margarina,450 g faina 2 lingurite de zahar,1/2 lingurita  de sare
pentru umplutura;
Un piept de pui dezosat,o ceapa rosie,un morcov mic,o radacina de patrunjel,100 g mazare fiarta,100 g fasole pastai fiarta,amestec de condimente uscate,sare,piper(cu gust de lamaie),marar si patrunjel verde,50 ml ulei de masline,un praf de sare
pentru ornare;un galbenus de ou,seminte de in (comestibile),susan,un praf de boia dulce
Preparare;
1.Se topeste untul la bain- marie si se amesteca cu sarea si zaharul apoi,se incorporeaza treptat faina cernuta ,framantandu-se pana obtinem un aluatpotrivit de tare pe care il lasam la rece 30 minute
Intre timp se caleste ceapa tocata marunt si bucatile de piept de piept de pui ,taiate in cubulete mici de1 cm,se adauga morcovul taiat si el in cubulete si fiert in prealabil,fasolea si mazarea,apoi se potriuveste de condimente si sare .se opreste focul si se amesteca si verdeata tocata fin.Se da amestecul sa se raceasca bine.
2.Aluatul se imparte in doua parti;una se intinde in foaie de 1,5 cm grosime care se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt,iar cealalta se intinde si ea la fel si apoi se taie fasii late de 3-4 cm.Se umple tarta cu amestecul de carne si legume apoi se acopera cu fasiile de aluat,impletindu-le intre ele.Se opresc cateva fisii care se framanta din nou cu putina boia dulce(pentru a se colora aluatul),apoi se imparte in doua parti care se intind in fasii subtiri si lungi,ce se rasucesc usor si cu acest snurulet se orneaza tarta pe margine.
Se unge deasupra cu galbenus,se presara semintele de in si susan,apoi se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos,cam 30 de minute,la foc potrivit.
Se serveste taiata in bucati potrivite,dupa ce s-a racit putin
                             
                                     Pofta buna!
Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: