Tochitura din maruntaie de pui

(mediu,cca 8 portii)
Cantitati; 1 kg de maruntaie de pui(inimi,pipote si ficatei)o lingura condimente legume deshidratate,amestec condimente uscate(usturoi,maghiran,
cimbrisor,piper,oregano,ceapa cimbrisor,anason),9-10 catei de usturoi,o lingura pasta de  tomate,piper,100 ml vin rosu,50 ml ulei
Preparare;
Se apala maruntaiele de pui si se acopera cu apa ,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.In momentul cand da in primul clocot ,se spumeaza si se adauga condimentul de legume deshidratate si se lasa sa fiarba la foc domol, pana scade apa la jumatate.Se scot din supa maruntaiele,se scurg si apoi se pun la prajit in ulei.Cand incep sa se rumeneasca adaugam vinul rosu,mai lasam putin pe foc mestecand continuu pana scade tot lichidul si adaugam pasta de tomate,usturoiul zdrobit si restul de supa ramas de la fiert.Se mai lasa sa clocoteasca putin ,apoi se adauga si amestecul de condimente aromate,sare si pier daca mai e nevoie.
Alaturi de tochitura se poate servi un piure de cartofi frecat cu putin ulei de masline si cateva ciupercute sotate in ulei de masline(eu am sotat picioruse de ciupercute)
 
Trimisa de Ursan Anisoara