Inimioare insiropate

(mediu,cca 25 buc)

Cantitati;
6 oua,150 g zahar,120 g pesmet alb,un plic praf de copt,300 g branza proaspata de vaci,200g stafide,200g miez de nuca ,un compot mare de piersici(sau oricare dorim),o lingurita rasa de coaja de lamaie,un plic de gelatina(20g),100 g zahar pudra vanilat,un praf de sare
Preparare;
Albusirile se bat cu un praf de sare m,apoi se adauga zaharul ,galbenusurile zdrobite si pesmetul amestecat cu praful de copt,Se tapeteaza o tav a cu hartie de copt apoi se toarna aluatul peste care se presara miezul de nuca maruntit si se da la copt cca 20 de min., la foc potrivit
Se mixeaza branzica cu zaharul pudra vanilat  apoi se adauga si stafidele,pe care le-am umflat putin inainte,udandu-le cu esenta si se toarna si gelatina topita putin in 50 de ml de apa si apoi topita la bain-marin.
Blatul copt se taie pe jumatate,in doua parti egale.Intr-o tavita mai ingusta si mai inalta se aseaza prima bucata de blat,se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de compot,se intinde deasupra crema de branza de vaci, se presara fructele din compot ,dupa ce au fost scurse bine de compot ,se vine si cu cealalta jumatate deasupra,se preseaza usor cu mana si se toarna restul de compot.Prajitura se taie in bucati potrivite nimai dupa ca e stat 2 ore la frigider si s-a inchegat bine
                            
                    Pofta buna!
 Trimisa de Ursan Anisoara