miercuri, 16 iunie 2010

Tarta cu lamaie si merengue

Ingrediente
Crusta
250 gr. biscuiti graham, 100 gr. unt

Crema de lamaie
250 m lapte, 30 gr. amidon, 3 galbenusuri, zeama de la jumatate de lamaie, 2 linguri coaja de lamaie, 100 gr. zahar 

Merengue
3 albusuri, 100 gr. zahar, esenta lamaie

 
Pentru prepararea crustei se macina biscuitii si se amesteca cu 100 gr. unt topit astfel incat sa rezulte o compozitie sfaramicioasa. Se preseaza pe tava de tarta si sa da la cuptor ptr aprox. 10. min.
Pentru crema se fierbe laptele, zaharul si amidonul. Separat se amesteca galbenusurile, zeama si coaja de lamaie. Se pun galbenusurile peste lapte, se mai tin cateva minute pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se adauga peste crusta. Peste crema se adauga albusurile batute cu 100 gr. zahar si se baga la cuptor pana capata o culoare usor aurie(aprox. 5 min).
 
Autor: Bectas Ely Alexandra

Niciun comentariu: