Briose de cacao cu nuca de cocos

Autor:Lia
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru briose:
• 3 oua intregi
• 2 galbenusuri
• 125 g smantana
• 100 g unt topit
• 150 g zahar
• 2 linguri cu cacao neagra
• 1 praf de copt
• esenta de rom
• 250 g faina
Pentru crema :
• 2 albusuri
• 100 g fulgi de nuca de cocos
• 12 linguri cu zahar farin
• esenta de rom

Mod de preparare: Pentru briose; separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana si untul topit. Separat amestecam ingredientele uscate; faina, cacaua si praful de copt. Mixam cele doua amestecuri, bine de tot.
Pentru crema; batem albusurile cu zaharul, adaugam nuca de cocos, esenta si amestecam bine, rezulta o pasta groasa.
Turnam putin aluat in forme, punem cate o lingura de crema si acoperim dinnou cu aluat. Dam la copt pentru 20-25’.
Cand se racesc le stropim cu glazura alba.
Pofta buna!