duminică, 26 septembrie 2010

Chec cu smochine proaspete

Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
90g unt moale
250g zahar
4 smochine bine coapte si pasate
3 oua putin batute
125 ml iaurt
315g faina alba
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita nucsoara macinata
Un praf de sare
100g nuci zdrobite

Mod de preparare: Ungem cu putin unt si pudram cu faina o tava de chec. Intr-un bol frcam untul cu zaharul, cam 1’ pana amestecul devine cremos, adaugam smochinele si ouale batand pentru omogenizare apoi si iaurtul. Separat amestecam ingredientele uscate, pe care le golim peste smochine si amestecam totul bine. Turnam aluatul in tava si dam la copt pentru 55-60’.
Cand s-a racit il scoatem din tava/forma si-l glazuram dupa preferinta. Eu am folosit glazura in doua culori, din comert si cateva bombonele.
Pofta buna!




Niciun comentariu: