vineri, 24 septembrie 2010

Ciorba de perisoare

 Autor:Lia
 Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru perisoare:
500g carne toccata
1 ceapa
2 linguri orez
1 ou
Sare
Piper
Marar verde
Pentru ciorba:
1 lingura ulei
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina
1 ceapa
1 ardei kapia
1 gulie
1 fir praz
Sare
piper
Frunze de patrunjel pt décor

Mod de preparare: Taiem prazul, rondele, ciapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5’. Apoi acoperim totul cu apa, punem capacul si lasam la fiert.
Intre timp pregatim perisoarele: Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa taiata marunt, orezul, oul si frunzele de marar tocate marunt. Amestecam totul si asezonam cu sare si piper dupa gust. Pregatim perisoarele si le insiram pe o tava.
Cand ciorba noastra ajunge la punctual de fierbere, adaugam rand pe rand perisoarele si lasam la fiert inca vreo 25-30’(pana orezul din perisoare este fiert).
Servim ciorba simpla, doar cu Frunze proaspete de patrunjel deasupra, ori cu smantana, iaurt sau lapte batut.
Pofta buna!

Niciun comentariu: