marți, 21 septembrie 2010

Crochete cu cas si sunca

Autor: NADIA MARIA


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
- cartofi fierți
- cas
- oua
- ulei de masline
- sunca sau salam cu sunca
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare: Nu am pus cantitățile necesare pentru ca nu le știu cu exactitate în grame.Eu gătesc în general după ochi asa ca îmi cer scuze pentru cei ce pun totul la gramaj.
Cașcavalul și cartofii fierți trebuie sa fie în cantități egale. Se dau pe răzătoare sau cum le-am făcut eu cu blenderul.Se amesteca bine pana ce devin ca o pasta fina, se adaugă 1-2 oua,2-3 linguri de ulei de măsline, sare și piper (după gust) .Aveți grija cu sarea ,depinde de cât e de sărat cașul. Șunca se taie foarte mărunt( cantitatea... cam jumătate din cantitatea de cașcaval pus).Trebuie sa fie o pasta destul de vârtoasă care sa se poată lucra cu mana sau cu doua linguri cum am procedat eu(ca doar sunt o doamna și nu-mi place sa ma murdăresc pe mâini). Am glumit dar asa îmi place sa lucrez cu astfel de paste ca sunt tare lipicioase de mâini.
Se pune o tigaie cu ulei de floarea soarelui din abundenta la încins, când este fierbinte punem crochetele și le prăjim pana ce prind o culoare frumoasa roșcata. Se scot pe un platou cu hârtie de bucătărie pentru a se scurge uleiul .
Se pot servi atât calde cât și reci .

Niciun comentariu: