vineri, 24 septembrie 2010

Papricas cu carne de pui

Autor:Lia
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Aceasta mancare este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice, se foloseste boia de ardei, dar eu incerc macar pe perioada de vara, sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete, noua ne plac si sunt grozave!
1kg carne de pui cu os
1kg cartofi roz
1 morcov
1 telina
1 lingura ulei
2 cepe mari
2 ardei kapia, copti
1 lingurita chimen
Tarhon proaspat
rozmarin proaspat
sare
piper
Frunze de marar pt décor

Mod de preparare: Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete. Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt. Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de marime.
Punem intr-o cratita sau oala uleiul la incins. Adaugam ceapa , apoi carnea si amestecam bine. Lasam cam10’ amestecand din cand in cand sa nu se arda. Punem zarzavatul, mirodeniile si cartofii, mai lasam 10’, adaugam si ardeiul copt , apoi complectam cu apa, pana la nivelul cartofilor. Mai asezonam cu sare si piper, punem capacul si lasam la fiert cam 25-30’ (pana cartofii sunt patrunsi si carnita s-a fiert).
Sevim cu marar verde ca décor si alaturi de un castronel cu muraturi.
Pofta buna!

Niciun comentariu: