Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)

Autor: NADIA MARIA


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
- 1 pachet de aluat foitaj
- 3 mere
- 1 plic budinca de vanilie
- 1/2 l lapte
- 6 linguri de zahar
- scortisoara
- 1 lingura suc de lămâie
- 1 cana de apa
- 1 ou

Mod de preparare: Pentru început preparam budinca după instrucțiunile de pe plic ( 1/2 l lapte, 3 linguri zahar și plicul de budinca)și o lăsăm sa se răcească .
Curățăm merele de coaja, le tăiem în cubulețe mici și le punem sa fiarbă puțin în apa cu 2-3 linguri de zahar, putina scortisoara și sucul de lămâie.Le scoatem într-o strecuratoare și le lăsăm și pe ele sa se răcorească.
Întindem foaia aproximativ de 5 mm grosime și tăiem dreptunghiuri de 10 pe 8 cm aproximativ. Se pune o lingura de crema (budinca) și o lingura de mere stoarse bine.Închidem dreptunghiurile și le lipim cu ajutorul unei furculițe,presionând cu dinții acesteia, marginile. Pe partea de deasupra se fac niște tăieturi cu o foarfeca se așează pliculețele în tava, forata cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu zahar tos. Se baga la cuptorul încălzit în prealabil la 200º C cca 20 minute ( pana se rumenesc frumos). Se scot și se lasă sa se răcorească puțin după care se servesc după preferințe, pudrate cu zahar pudra și scortisoara sau fără.