Ragout de vita

Autor:Lia
Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
400g carne de vita slaba, taiata bucatele
400g ciuperci proaspete, feliate
2 cepe, taiate marunt
2 ardei kapia copti si feliati
1 rosie mare, fara pielita si taiata cuburi
2 morcovi taiati bastonase
1 telina taiata bastonase
200ml supa de vita(folosim cub knor)
100ml vin alb
2 linguri ulei
1 lingurita rasa chimen macinat
Rozmarin proaspat
Tarhon proaspat
Sare
piper

Mod de preparare: Punem uleiul la incins, adaugam ceapa si carnea de vita, amestecam si lasam la calit cam 10’ sa se rumeneasca. Adaugam ciupercile, ardeii copti, sare , piper si chimen. Amestecam si dupa 2’ turnam supa si vinul. Cand incepe sa fiarba punem restul de ingrediente si condimente si lasam la foc mic sa fiarba inca 2h si jumatate.
Eu am servit cu taitei, am decorat cu firicele de arpagic si felii de ardei iute. Se mai poate sevi cu garnitura de cartovi natur sau piure.
Pofta buna!