joi, 21 octombrie 2010

Bavareza de portocale

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Sucul de la 2 portocale
coaja de la jumatate de portocala
250 ml lapte
3 oua
100 g zahar
250 ml frisca
15 g gelatina
10 piscoturi de sampanie
50 g coaja de citrice zaharisita


Mod de preparare:
Bavareza asta e un fel de diplomat de-al nostru,de fapt;se poate face si in forma rotunda,deasemenea se pot inlocui piscoturile cu pandispan.Oricum ar fi,e buna rau!
deci:punem la fiert laptele cu coaja de portocala rasa,batem spuma galbenusurile cu zahar,adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa putin.
Luam de pe foc,adaugam gelatina lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si amestecam pana cand aceasta se dizolva.Cand s-a racit complet,punem sucul de portocala,amestecam,apoi frisca batuta si la urma albusurile spuma(eu am pus doar 2 albusuri)si coaja de citrice(bucati).
Rasturnam compozitia intr-o tava de chec mai lunga captusita cu folie transparenta si deasupra asezam frumos piscoturile inmuiate in putin lapte sau suc de portocale,unul langa altul pe latimea tavii(mi-au intrat fix 10).
dam la rece,minim 3 ore,rasturnam pe platou si ornam cu ce avem:)
Pofta buna! 



 

Niciun comentariu: