luni, 25 octombrie 2010

Cuburi concentrate de legume

Autor:Lia
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cubuletele sunt foarte bune, inlocuesc cu succes pulberea deVegheta, gasita in comert, este un preparat natural si fara conservanti.
2 kg morcovi
½ patrunjel radacina
½ telina radacina
½ pastarnac radacina
2 legaturi Frunze de arpagic
250g ulei de masline
2 linguri sare mare
1 lingura piper alb macinat


Mod de preparare:
Am curatat legumele, le-am taiat felii (inafara de frunzele de arpagic)si le-am pus la fiert, la abur, pentru 15’. Cand sau racit le-am tocat bine, cu robotul de bucatarie, am spalat si taiat marunt arpagicul, le-am amestecat, am pus uleiul, sarea si piperul si am omogenizat foarte bine compozitia.
Am uns formele cu putin ulei de masline dupa care le-am umplut si le-am dat la congelator. A doua zi, am indepartat formele, iar cuburile le-am impartit in 7 pungi pentru congelator. Cand am nevoie, scot o punga din congelator, imi iau 1-2 cuburi, dupa care leg punga si o pun inapoi.
Pofta buna! 







 

Un comentariu:

merlin spunea...

reteta ok, insa toate legumele din reteta se gasesc iarna in orice magazin...de ce trebuie sa le facem cuburi?!sa nu ma intelegeti gresit...sunt pt.legume congelate...insa pt. cele ce nu sunt in anotimpul rece