marți, 12 octombrie 2010

Dovlecel umplut

 Autor:Lia
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 dovlecei mijlocii
1 conserva carne porc(sau vita)
2 cepe mari
3 linguri ulei
1 lingura orez
1 ou
1 ardei iute
½ ardei gras rosu
3 rosii
1 foaie dafin
500ml bulion
Sare
piper
Smantana pt servit
Frunze de marar pt décor


Mod de preparare:
Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem si ii lasam la racit.
Punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa, ardeii si dupa 5’ punem si orezul. Lasam inca 5’ la dinstuit si dam jos de pe flacara. Adaugam carnea si oul putin batut,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si umplem dovleceii.
Asezam dovleceii intr-o tava de friptura, pe care am uns-o cu putin ulei. Taiem rosiile in felii pe care le repartizam peste dovlecei. Golim bulionul peste ei, punem in tava si foaia de dafin si dam la cuptor pentru 30’.
Servim dovleceii calzi, simpli sau cu smantana si ornam cu marar verde.
Pofta buna! 






 

Niciun comentariu: