Gogosari marinati umpluti cu struguri

Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru un borcan de 10L.
2 kg gogosari mari
4-5 morcovi
1 radacina telina cu tot cu Frunze
1,5 kg struguri albi cu boabe mari
Solutia:
3 l apa plata
1,25l otet
650g miere de albine
625ml ulei
2 linguri cu varf, sare grunjoasa
1 lingura, boabe de piper
Foi de dafin


Mod de preparare:
Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.
Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri.Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din Frunze de telina sau cate o rondea de morcov/telina, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.
Asezam gogosarii in borcanul dinnaite spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam.
Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari.
Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru cel putin 2-3 zile. Etichetam borcanul si-l depozitam in camara.
Pofta -buna!