joi, 28 octombrie 2010

Lemon drizzle cake

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 oua mari
150 g unt moale
175 g zahar
1/2 plic praf de copt
zeama unei lamai
125 ml lapte caldut
175 g faina

Sirop:150 g zahar
50 ml suc proaspat de lamaie


Mod de preparare:
preincalzim cuptorul la 170°
Batem ouale cu zahar timp de 2 minute,adaugam untul moale si mixam in continuare,zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt si la urma laptele.
Punem in tava unsa cu unt(eu am pus in tava de chec,se poate face si in tava rotunda sau patrata) si dam la cuptor pt cca 40 de minute.Faceti testul cu scobitoarea pt a fi mai siguri.:)
Zeama de lamaie si zaharul se pun la incalzit 3 minute(nu trebuie sa fiarba).Facem gauri cu furculita in prajitura calda si turnam sucul caldut deasupra pana se absoarbe tot.lasam la racit si servim.
e o prajitura foarte usoara si rapida si mie mi-a placut mult;data viitoare o sa incerc si cu portocala.sper sa va placa:) 
 

Niciun comentariu: