miercuri, 20 octombrie 2010

Panna cotta cu miere si portocale

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 ml frisca lichida proaspata
2 lg miere
2 lg zahar brun
4 g gelatina
coaja de la jumatate de portocala

Pentru sos:
100 ml suc proaspat de portocala
2 linguri zahar
1 lingurita cu varf amidon


Mod de preparare:
Punem gelatina la inmuiat pt minim 10 min.
frisca cu miere,zahar si coaja rasa de portocala punem pe foc pana la punctul de fierbere.dam deoparte,lasam 5 minute,strecuram si adaugam gelatina,amestecand pana cand aceasta se topeste.Rasturnam in 4 pahare si dam la frigider cateva ore.
sosul: Incalzim sucul de portocala cu zaharul,adaugam amidonul si lasam la foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu pt a nu se forma cocoloase.folosim rece ca "pat" pt panna cotta pe care o rasturnam pe farfurie. 

 

Niciun comentariu: