Piept de pui cu alune si patrunjel

Autor:Lia
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Sursa de inspiratie pt acest delicios preparat este Janet, careia ii multumesc.

½ piept de pui
50g alune prajite
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
1 lingura ulei de palmier
4 catei de usturoi
100ml vin alb
1 legatura patrunjel proaspat


Mod de preparare:
Luam, bucata de piept, dezosata si fara piele, ii facem un buzunar, cu un cutit ascutit, o saram ,o piperam si o lasam la o parte.
Punem alunele, patrunjelul si usturoiul in blender. Adaugam uleiul de masline si lamaia si blenduim. Cu aceasta pasta, umplem pieptul de pui.
Intr-o tavita mai mica, punem uleiul de palmier, asezam bucata de piept peste care turnam vinul si o dam la cuptor pentru 20’. Scoatem tavita, intoarcem bucata de piept cu partea inferioara in sus si o mai lasam 10’ in cuptor pentru a-si prinde crusta pe ambele parti.
Se serveste atat cald cat si rece. Eu am servit pe platou cu garnitura de orez.
Pofta buna !