miercuri, 20 octombrie 2010

Prajitura cu mousse de praline

Autor:mihaela idriceanu

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru blat: 60 g faina
50 g zahar
10 g cacao amara
3 oua
1 plic zahar vanilat

Pentru mousse-ul de praline:
60 g ciocolata amaruie
60 g ciocolata cu lapte
100 g alune
50 g zahar
75 g unt
2 galbenusuri
300 ml frisca lichida
coaja rasa de la o portocala
Pt glazura:
50 g ciocolata amaruie
10 g unt
20 g zahar pudra
1 lingura lapte


Mod de preparare:
Blatul:
Se bat spuma galbenusurile cu zahar si vanilie.Se adauga albusurile batute spuma si se cerne faina cu cacao;amestecam incet. Punem in tava cu hartie de copt,la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-20 minute.
mousse: caramelizam cele 50 de grame de zahar,adaugam alunele,amestecam si varsam apoi pe o hartie de copt.cand s-a intarit caramelul,dam prin robot sau zdrobim cu sucitorul,nu foarte marunt(eu am cumparat alunele caramelizate,daca gasiti e mult mai comod).
Cele doua tipuri de ciocolata se topesc la bain marie, se adauga untul bucatele si cand acesta s-a topit adaugam galbenusurile pe rand si coaja rasa de portocala.dam deoparte si lasam 30 de minute la racit.
La urma adaugam alunele caramelizate si frisca batuta spuma.

Glazura: Se amesteca toate ingredientele si se topesc la bain marie.
In tava cu inel punem blatul,moussul deasupra si nivelam.Intindem apoi glazura;lasam la rece de preferat pana a doua zi cand ornam cu frisca,alune caramelizate si coaja de portocala zaharisita.
Atentie: pentru cine prefera prajiturile "light", asta nu e deloc alegerea potrivita:)

Pofta buna! 

 

Niciun comentariu: