spezzatino cu ciuperci

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
800 g carne de vita
2 morcovi
2 cepe medii
1 lg rasa faina
5 linguri ulei de masline
1/2 pahar vin rosu
sare,piper,supa
400 g ciuperci
2 catei usturoi


Mod de preparare:
Morcovul dat pe razatoare si ceapa tocata marunt se calesc in ulei,adaugam carnea taiata bucati,saram si piperam.Lasam 10-15 minute la foc mic sa fiarba in suc propriu,punem apoi faina si vinul rosu si lasam 40 minute la fiert,adaugand din cand in cand putina supa de legume sau de carne.
Ciupercile le curatam,le taiem felii si impreuna cu usturoiul pisat sau taiat feliute le punem la calit in 2 linguri ulei de masline.lasam 10-15 minute si le amestecam cu carnea cu 5 minute inainte ca aceasta sa fie gata.
Servim cu mamaliga sau piure de cartofi.
Desi eu prefer intotdeauna mamaliga,as zice ca merge mult mai bine cu piure de cartofi...si neaparat cu un pahar de vin rosu:)
pofta buna!