joi, 4 noiembrie 2010

Ciorba de varza dulce cu afumatura

Autor:Lia
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g sunca de casa
1 lingura de ulei
500g varza proaspata
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1 telina
½ gogosar rosu
1 ceapa
Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba)
1 foaie dafin
1 lingurita chimen macinat
1 lingurita boia de ardei dulce
2 crengute cimbru
Sare
Piper
1 galbenus de ou
150g smantana
100ml lapte
1 lingura amidon
2 linguri otet de mere cu miere
Marar verde


Mod de preparare:
Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’. Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.
Pofta buna! 










 

Niciun comentariu: