Ciorba de varza dulce cu afumatura

Autor:Lia
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g sunca de casa
1 lingura de ulei
500g varza proaspata
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1 telina
½ gogosar rosu
1 ceapa
Putin praz (aprox 10cm tija-partea alba)
1 foaie dafin
1 lingurita chimen macinat
1 lingurita boia de ardei dulce
2 crengute cimbru
Sare
Piper
1 galbenus de ou
150g smantana
100ml lapte
1 lingura amidon
2 linguri otet de mere cu miere
Marar verde


Mod de preparare:
Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5’ la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit. Dupa 2-3’, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3’, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30’. Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.
Pofta buna!