vineri, 26 noiembrie 2010

Paine suedeza cu faina integrala si seminte

Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
O painica dulceaga, aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra, impreuna cu o cana de lapte sau ceai.
250 grame lapte caldut
3 linguri de zahar
50 gr unt/margarina RAMA topit
1 lingurita de sare
1/2 lingurita esenta de migdale
2 linguri, apa calduta
1kg faina integrala
1 plic drojdie uscata
1 lingurita seminte de floarea soarelui
1 lingurita seminte de in
1 lingurita seminte de susan
1 ou bine batut, pentru uns deasupra


Mod de preparare:
Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat programul, am scos aluatul pe planseta si am inceput sa-l mai framant putin, apoi l-am taiat in doua; o bucata mai mare de aluat am lasat-o pentru tava mare de chec si pentru tava mica de chec am pastrat o bucata mai mica din aluat. In tava mare am impletit un aluat din 8, iar in tava mica, din 4. Am asezat aluatul in tava, l-am uns cu ou batut si am presarat cateva seminte deasupra. L-am lasat la crescut inca 30’, dupa care am pus painicile in cuptorul incalzit, pentru 45’ .
Pofta buna!

Niciun comentariu: