Prune in aluat

Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 gr faina alba de grau
100gr iaurt
150 gr lapte
1 ou
1 lingurita sare
2 linguri zahar
2 linguri ulei
1 pliculet drojdie uscata
200 gr zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
Ulei de palmier pt prajit


Mod de preparare:
Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.
Se intinde coca pe masa de lucru si se formeaza un sul din care rupem bucatele mici de aluat . Intindem cu mana bucatica de aluat, punem in mijlocul ei cate o pruna si o invartim in palme, aluatul sa fie in strat suptire, o asezam pe planseta pudrata cu faina. Procedam la fel pana terminam cu tot aluatul. Punem intro tigaie ulei de palmier si cand este bine incins, incepem sa prajim prunele. Le punem in ordinea in care le-am modelat (primele prune imbracate in aluat, vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie , le lasam putin dupa care trecem fiecare pruna prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat .
Procedam la fel cu toate prunele pana le terminam de prajit.
Pofta buna !