miercuri, 29 decembrie 2010

Friptura de porc la tava

Autor:Lia
Timp de preparare:
2 ore si 3 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3kg spata de porc ( intr-o bucata)
mirodenii pt marinata ( tarhon,rozmarin,ceapa,usturoi)
ulei de masline
Sare
Piper
250ml bere
250ml supa de pui


Mod de preparare:
Bucata de carne o tavalim bine , bine prin marinata o saram, o piperam,o punem intr-o punga, o legam si o lasam la frigider cel putin 3-4h. Eu am pregatit-o seara si am lasat-o la macerat, pana a doua zi.
Punem putin ulei intr-o tigaie si prajim carnea pe toate partile pana-si formeaza crusta, apoi adaugam berea si supa, lasam sa dea cateva clocote, dupa care mutam friptura cu tot cu sos intr-o tava si dam la cuptor pentru 2 h.
Se lasa putin la racit, apoi se taie felii si se sesrveste.
Eu am servit fripura, alaturi de cartofi-aurii si ca decor ; flori din sfecla rosie.
Pofta buna!










Niciun comentariu: