luni, 10 ianuarie 2011

Bbm dulce

Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Ceva rapid , dulce si bun din budinca, biscuiti, si mere. De aici si denumirea.
6 mere mari
500g biscuiti
2 plicuri budinca caramel
1L lapte
500 g zahar
Scortisoara
2 linguri gris
2 linguri miere
50g unt
1 lamaie
Ciocolata sau frisca(obtional) pt ornat


Mod de preparare:
Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii, le taiem rondele si le stropim cu zeama de lamaie.
Punem laptele la fiert, adaugam 100g zahar si fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dupa care o acoperim cu o folie(sa nu faca crusta deasupra) si o lasam la racit. Pornim cuptorul aragazului.
Luam o tava cu peretii mai inalti, o ungem din abundenta cu unt, presaram grisul, aranjam feliile de mere, peste care presaram 200g zahar. Cu jumatate din biscuiti, acoperim complet stratul de mere. Peste ele, turnam budinca, dupa care o acoperim cu restul de biscuiti.
Intr-o craticioara punem restul de zahar si mierea, la caramelizat , cam 10’, pana obtinem o glazura consistenta, dar care curge. Turnam glazura peste si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20’, timp in care merele se vor inmuia.
Lasam prajitura in tava la racorit, cam 30’. O rasturnam pe un platou, cu merele deasupra, presaram scortisoara si o lasam sa se raceasca complet si sa se insiropeze bine biscuitii cu zeama lasata de merele coapte.
Se portioneaza si se serveste ca atare, cu putina ciocolata rasa sau cu frisca dupa preferinta fiecaruia.
Pofta buna! 










 

Un comentariu:

Retete Culinare spunea...

Arata bine tare! Deja mi s-a facut pofta, felicitari pentru creatie:)


P.S. Pt. admin: te rog editeaza linkul din sidebar "Retete culinare" ce directeaza catre culinar.tv si pune-l catre culinare.tv. Multumesc!