luni, 10 ianuarie 2011

Supa de conopida

Autor: Lia
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 g conopida
2 morcovi
1 radacina patrunjel + 1 legatura, frunze
1 telina + 2 frunze
1 ceapa
½ gogosar rosu
1 ardei galben
15 cm, din tija unui praz( partea verde)
1 lingura ulei
1 lingurita chimen macinat
Sare
piper


Mod de preparare:
Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare, la scurs. Zarzavaturile, le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Prazul, il taiem fideluta, iar frunzele le maruntim.
Intr-o oala, punem uleiul, adaugam zarzavaturile impreuna cu prazul si lasam 2-3 minute sa se inmoaie putin si sa se patrunda aromele, apoi adaugam conopida. Asezonam cu sare,piper si chimen, turnam apa, cam 10cm peste zarzavaturi si lasam la fiert 30’, dupa care oprim focul, adaugam frunzele si servim supica.
Pofta buna!








 
 
 

Niciun comentariu: