Meniu in stil chinezesc

Autor:Lia
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 piept de pui fara os si piele
1 ardei kapia rosu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 legatura ceapa verde
2 ardei chili
1 morcov
1 telina (radacina)
1 lingura ulei
1 lingurita amidon
1 lingura sos Worcester
1 lingurita sos soia


Mod de preparare:
Spalam si curatam ardeii de seminte si cotoare, apoi ii taiem in cuburi cam de 2cm. La fel portionam si pieptul de pui. Ceapa spalata , o feliem. Morcovul si telina, dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem in forma de betisoare subtiri.
Punem uleiul la incins in tigaia wok si pentru inceput adaugam morcovul si telina, amestecam sa nu se arda si sotam 2-3’ la flacara mare. Scoatem legumele pe o farfurie si in acelasi ulei punem ardeii cu ceapa si procedam exact la fel ca si cu morcovii, apoi le scoatem. Punem in tigaie carnea, o calim pana-si schimba culoarea si se rumeneste putin, dupa care adaugam legumele sotate. Adaugam 2 linguri de apa, sosul soia si Worcester si lasam la foc mic, cam 5’. Adaugam amidonul, amestecam putin sa se lege sosul si oprim flacara.
Servim impreuna cu orez fiert.
Pofta buna!