duminică, 20 februarie 2011

Orez prajit cu omleta si legume

Autor:Lia
Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
100g orez fiert
50g ulei
50g castravete proaspat
50g ardei kapia
50g morcov
1 ceapa
2 catei de usturoi
Pt omleta
2 oua
1 lingura unt
cimbru proaspat(cateva crengute)
Sare
piper


Mod de preparare:
Orezul se fierbe cu o zi inainte de al praji si se tine la rece. Eu l-am fiert aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-am mai lasat inca 10’ sub capac. Am dat capacul la o parte, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus la frigider pana a doa zi ( adica azi).
Am preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care am taiat marunt cimbru proaspat. Am prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi am rulat-o si cu un cutit ascutit, am taiat fasii foarte subtiri.
Castravetele l-am taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.
Intr-o tigaie wok, am incins uleiul si am pus la prajit legumele,pentru 2-3’. Am adaugat orezul si dupa alte 3’, am pus si taiteii de omleta. Am amestecat de cateva ori, am mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara.
Am servit orezul, stropit cu sos de soia. Un deliciu!
Pofta buna! 






 

Niciun comentariu: