Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Autor:Lia
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g ciuperci
2 cepe
1 ardei kapia rosu
½ ardei iute
5 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
3 linguri smantana
1 lingura faina
100ml lapte
1 lingura ulei
Sare
Piper


Mod de preparare:
Pentru inceput am facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf .
Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2’, adaugam usturoiul, amestecam sa se patrunda aromele, apoi adaugam ciupercile. Asezonam si lasam sa fiarba 10’, sub capac, timp in care se vor inmuia ciupercile si va scadea si apa lasata de ele. Intr-un bol, amestecam laptele cu faina si smantana si dupa ce ciupercile sant fierte, adaugam ingrosala si amestecam. Lasam sa dea cateva clocote, adaugam patrunjelul si luam de pe foc.
Am rasturnat mamaliguta pe un platou mai mare, am umplut cu sos mijlocul si de jur imprejur si am servit asa cald cu gogosari murati.
Pofta buna!