joi, 3 februarie 2011

Tort de clatite si ciocolata

Autor:mihaela idriceanu
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pt clatite:
4 oua,200 g faina,500 ml lapte,putina sare,o lingura lichior de portocale
Pt crema :4 galbenusuri,50 g zahar
250 g ciocolata amara
600 ml lapte
10 g gelatina
Coaja rasa de la 2 portocale
Decor: 8 mandarine
200 g zahar
200 g ciocolata amara


Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele pt aluatul de clatite si se lasa in repaos 1 ora; se fac apoi clatitele(mi-au iesit 10).
Crema: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Laptele si coaja de portocala se pun la incalzit.Se mixeaza galbenusurile cu zahar,se adauga laptele strecurat de coaja de portocala si se pune din nou pe foc,amestecand in continuu pana cand se ingroasa ca o ciulama subtire.Dam deoparte si adaugam ciocolata topita si gelatina.Lasam la racit.
Topim ciocolata,o intindem pe hartie de copt si cand s-a racit o taiem patratele.(varianta mai simpla este sa topim ciocolata,o amestecam cu putin unt si o intindem pe marinea tortului.
Captusim o tava rotunda cu folie transparenta si punem pe rand clatitele si crema intre ele.Dam la frigider pana cand se intareste crema(eu am lasat 2 ore) si apoi decoram cu ciocolata si mandarinele(sau clementine) caramelizate.
LA MULTI ANI tuturor si UN AN NOU mai bun!!! 

 

Un comentariu:

Craita spunea...

tortul acesta chiar arata bine si cred ca e monstruos de delicios!