marți, 22 martie 2011

Cartofi cu costita la cuptor

Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 Kg cartofi
300g costita cruda
100g cascaval
3 oua
1 iaurt
50g unt
Frunze de patrunjel
Sare si piper


Mod de preparare:
Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei portii). Costita se taie bucatele mici si se pune in tigaie la prajit, se adauga sare si piper dupa gust. Nu se mai pune ulei deoarece va lasa aceasta grasimea necesara.
Luam o tava de friptura si o ungem bine cu grasimea lasata de costita si incepem asamblarea:
Un rand de cartofi , taiati felii, jumatate din costita prajita,rondelele de oua si una portie patrunjel, apoi continuam dinnou cu cartofi felii , costita ramasa, iaurtul si a doua portie patrunjel.
Deasupra, acoperim cu cascaval ras, patrunjelul ramas si untul taiat bucatele.
Se pune la cuptor pt 30”. Se serveste cu castraveti acri. 







 

Niciun comentariu: