duminică, 27 martie 2011

Gogosele fitoase

Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 gr faina alba de grau
100gr iaurt
150 gr lapte
1 ou
1 lingurita sare
2 linguri zahar
2 linguri ulei
1 pliculet drojdie uscata
200 gr zahar pudra
2 pliculete zahar vanilat
Ulei de palmier pt prajit
Sos de ciocolata


Mod de preparare:
Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.
Se intinde coca pe masa de lucru si se decupeaza diferite forme. Dupa ce am terminat de dat formele , punem intro tigaie ulei de palmier si cand este bine incins, incepem sa coacem gogoselele. Le punem la prajit in ordinea in care le-am decupat (primele formatate vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie , le lasam putin dupa care trecem fiecare gogosica prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat , sau nu, depinde cum dorim sa le servim, eu le servesc si cu sosuri de fructe sau de ciocolata si in acest caz nu le pudrez cu zahar.
Procedam la fel cu toate gogoselele pana le terminam de prajit.
Pofta buna. 









 

Niciun comentariu: