duminică, 3 aprilie 2011

Chiftelute din piept de pui

Autor:Lia
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g carne macinata din piept de pui
2 cepe
1 caciulie de usturoi
2 oua
4 felii de paine
Boia dulce de ardei
Piper
Sare
100g pesmet
Ulei de palmier


Mod de preparare:
Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam marunt. Scoatem feliile de paine muiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau masina de carne/robot. Punem ingredientele intr-un bol, adaugam ouale , condimentam si omogenizam totul foarte bine. Intre timp pornim friteuza, sau puneti uleiul intr-o cratita la incins.
Cu o lingura luam din amestec, cu ajutorul palmelor formam cate o bila, le dam prin pesmet, le aplatizam/sau nu putin, si le punem la prajit. In friteuza nu e nevoie sa le intoarcem, ele se vor rumeni uniform, dar daca le prajiti in tigaie, va trebui sa le intoarceti, pe ambele parti.
Gata prajite, le scoatem pe un servet absorbant.
Se pot servi atat calde cat si reci, ca aperitiv sau fel principal.
Eu le-am servit ca fel principal, cu piure de cartofi si gogosari in otet.
Pofta buna! 





 

Niciun comentariu: