miercuri, 20 aprilie 2011

Prajitura cu urda

Autor:Lia
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g urda dulce
2 linguri dulceata de pepene rosu ( sau stafide )
500g faina
400+200g zahar
4 linguri cacao
200g unt
1 praf de copt
1 lingurita(rasa) bicarbonat de sodiu
350 ml lapte
8 oua
1 lingura amidon


Mod de preparare:
Intrun bol, amestecam urda, adaugam 2 oua si dulceata.
In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400g zahar si cu untul, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta.
Tapetam o tava cu unt si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata suprafata aluatului, dupa care turnam si restul de aluat. Nivelam cu paleta si dam la copt pentru 1h, la foc moderat( cuptorul fiind incalzit in prealabil).
Intre timp batem bine, albusurile cu 200g zahar si amidonul. Dupa ce s-a scurs cele 60’, scoatem tava, adaugam albusul niveland-ul peste toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 15-20’.
Cand este rece o portionam si o servim ca atare sau ornata cu ciocolata rasa.
Pofta buna! 







 

Niciun comentariu: